Schuifpoort Aluminium DURAN

Schuifpoort Duran

Download specificaties

Meer informatie of een offerte aanvragen?

Onze specialisten helpen u graag. Neem contact op

Niet genoeg ruimte voor een schuifpoort?

Schuifpoort DURAN Industrial

Schuifpoort Duran INDUSTRIAL is dé aluminium schuifpoort van zakelijk Nederland. De vrijdragende, fluisterstille poort is zeer duurzaam, veilig en robuust. Het slimme design maakt de schuifpoort bovendien bijzonder prijsgunstig.

 • Duurzaam aluminium
 • Fluisterstil (max 65 dB)
 • Veilig
 • Onderhoudsarm
 • Prijsgunstig

Duran INDUSTRIAL schuifpoorten zijn verkrijgbaar in diverse afmetingen en uitvoeringen. Op deze pagina leest u meer over de kenmerken, voordelen en mogelijkheden. Ook leest u hoe wij uw schuifpoort vakkundig bij u installeren. Wilt u persoonlijk advies over de beste schuifpoort voor uw bedrijfsterrein? Neem contact op via 0800 – 222 4359.

Vullingen schuifpoort Duran INDUSTRIAL

De vulling van uw schuifpoort bepaalt de uitstraling van de poort. Maakt de schuifpoort onderdeel uit van een hekwerk? Dan is het fraai om het ontwerp van de poort en het hekwerk gelijk te houden. Zo creëert u één geheel. Omdat industrieel hekwerk vaak dubbelstaafmat hekwerk of spijlenhekwerk betreft, zijn de vullingen van de Duran INDUSTRIAL schuifpoort daarop afgestemd.

U kunt kiezen uit de volgende opties:
Dubbelstaafmat 6/5/6 of 8/6/8 mm
De dubbelstaafmatvulling is verkrijgbaar in 2 verschillende draaddiktes. De 8/6/8 dubbelstaafmatvulling is de stevigste variant. De horizontale staven zijn 8 mm dik en de verticale staven 6 mm dik. Het alternatief is de 6/5/6 dubbelstaafmatvulling. Hierbij zij de horizontale staven 6 mm dik en de verticale staven 5 mm dik.

Ronde of vierkante spijlen
De verticale spijlen, rond of vierkant, zijn stevig verankerd tussen de liggers. Er bestaat ook een mogelijkheid om de vierkante spijlen overhoeks in het frame te plaatsen.

Doorgestoken spijl of puntenkam
Bij een hoogte vanaf 150 cm kunnen we de schuifpoort over de gehele poortvleugel voorzien van een puntenkam of van (afgeschuinde) doorgestoken spijlen.

Toepassingen
Zoekt u een schuifpoort met een minder ‘industriële’ en meer luxe uitstraling?

Bekijk dan onze DURAN DESIGN schuifpoort. Deze schuifpoort oogt eleganter en biedt vele verschillende vlakvullingen, waardoor hij ook zeer geschikt is voor toepassing in een woonomgeving.

Handbediende of elektrische schuifpoort

Schuifpoort Duran INDUSTRIAL is verkrijgbaar met handbediening en elektrische bediening. Het spreekt voor zich dat een elektrische of geautomatiseerde schuifpoort meer gemak en comfort biedt. Daar staat tegenover dat een handbediende schuifpoort goedkoper is en geen stroomaansluiting nodig heeft.

Wanneer is de handbediende schuifpoort Duran INDUSTRIAL een goede keuze?

 • Als het budget beperkt is.
 • Als een stroomaansluiting ontbreekt.
 • Als de schuifpoort niet vaak gebruikt wordt.
 • Als het gewicht van de poort beperkt is.

Het openen en sluiten vereist enige fysieke inspanning. De schuifpoort beweegt zeer licht en soepel, maar hoe groter de afmetingen, hoe meer gewicht verplaatst moet worden. Hou daar rekening mee. Ook kost het meer tijd om de poort te openen en sluiten.

Wanneer is de elektrische schuifpoort Duran INDUSTRIAL een goede keuze?
 • Als gemak, comfort en snelheid belangrijk zijn.
 • Als de poort vaak op een dag open en dicht gaat.
 • Als de poort groot en dus zwaar is.
 • Als veiligheid en beveiliging prioriteit zijn

Voor de bediening van de elektrische schuifpoort Duran INDUSTRIAL heeft u verschillende opties. Uiteraard mag u rekenen op ons deskundige advies. Wij automatiseren uw elektrische schuifpoort volledig naar wens.

Elektrische schuifpoort Duran INDUSTRIAL

Het geheim van de elektrische Duran INDUSTRIAL schuifpoort schuilt in de strak vormgegeven geleidestaander. De ingenieuze, geautomatiseerde poortaandrijving zit hierin veilig en onzichtbaar weggewerkt.

De techniek staat ook wel bekend als kolomaandrijving en wordt al tientallen jaren toegepast voor intensief gebruikte poortaandrijvingen.

De voordelen van kolomaandrijving:

 • Geen zichtbare aandrijftechniek.
 • Plug & Play: na plaatsing hoeft enkel de stekker in het stopcontact. Na testopening en inlezen van de handzender is uw schuifpoort klaar voor gebruik.
 • Aanzienlijke besparing montagetijd.

 • Keuze uit 3 fluisterstille aandrijfmotoren
  De aandrijfmotor is verkrijgbaar in 3 verschillende snelheden:
  • 180 i met een snelheid van 18 cm per seconde
  • 250 i met een snelheid van 25 cm per seconde
  • 500 i met een snelheid van 50 cm per seconde

Bediening elektrische schuifpoort

Voor de bediening van uw elektrische schuifpoort kunt u kiezen uit verschillende bedieningsmiddelen en toegangscontrolesystemen:

 • Intercomsystemen
 • Paslezers
 • Cijferpanelen
 • Kentekenherkenning
 • Telefoonkiezer
 • Handzender
 • Sleutelschakelaar

ABC Hekwerk adviseert u graag over de beste bediening en toegangscontrole voor uw situatie.

Handzenders van ABC Hekwerk

Specificaties

Doorgang

Vrije doorgang van 3 t/m 10 meter (in enkele uitvoering)

Vulling

Dubbelstaafmat vulling;
Spijlenvulling (rond of vierkant);

Coating

Standaard leverbaar in 4 RAL kleuren - matstructuur of glans

Poortpaal

Geleide- en sluitportaal optioneel in dubbele uitvoering. Portaal op voetplaat. Aandrijving fraai ondergebracht in veilige aandrijfzuil.

Poortsnelheid

18, 25 of 50 cm per seconde.

Verlichting

Knipperlamp incl. LED verlichting (Oranje / wit licht)

Bediening

Handbediend of geautomatiseerd

Oploopwiel

Optioneel (standaard vanaf 7 meter)

Sleutelschakelaar

Optioneel

Set fotocellen

Binnen en buitenzijde

Beschermende coating in verschillende kleuren

De schuifpoorten worden standaard* voorzien van een structuur coating in de kleur Donkergroen (RAL6009), Antracietgrijs (RAL 7016), Gitzwart (RAL 9005) of Groen (RAL6005). Wilt u liever een andere kleur? Geen probleem. ABC Hekwerk kan uw schuifpoort in iedere gewenste RAL-kleur opleveren.

SEASIDE-bescherming
Voor een optimale bescherming behandelen we de poortdelen met een hoogwaardige SEASIDE-voorbehandelingstechniek. Dit is de beste corrosiebescherming voor aluminium profielen. Uw schuifpoort heeft hierdoor een verhoogde krasbestendigheid en een nóg betere weerstand in agressieve omgevingen zoals kuststreken, zware industriezones en stedelijke gebieden.

Onze vernieuwde DURAN op locatie!

Laat u inspireren door onze recente projecten.

Veel gestelde vragen over onze schuifpoort DURAN.

Een schuifpoort biedt verschillende voordelen. Allereerst ruimtebesparing. De poort zwaait niet open, maar opent horizontaal langs een geleider. Er is dus geen extra ruimte nodig voor of achter de poort. Daarnaast zijn schuifpoorten goed te combineren met beveiligings- en toegangscontrolesystemen. Schuifpoorten zijn bovendien robuust, duurzaam en verkrijgbaar in uiteenlopende stijlen.

Wat zijn de maximale afmetingen van een schuifpoort?
Schuifpoort Duran INDUSTRIAL heeft een maximale poortlengte van 13,2 meter en een maximale hoogte van 2,5 meter. De maximale vrije doorgang is 10 meter. Bij een dubbele uitvoering, waarbij beide poortdelen tegen elkaar aanschuiven, is de maximale vrije doorgang 20 meter.

De grootste schuifpoort in ons assortiment is schuifpoort GRANON. Deze heeft een maximale doorgang van maar liefst 20 meter - en 40 meter bij een dubbele uitvoering.

Wat kost een schuifpoort?
De kosten hangen af van vele factoren, zoals afmetingen, bediening, uitvoering en eventuele extra toegevoegde opties. De kostprijs is dan ook altijd maatwerk. Wilt u weten wat een schuifpoort kost in uw situatie? Vraag vrijblijvend een offerte op bij ABC Hekwerk.

Kost een schuifpoort veel onderhoud?
Schuifpoort Duran INDUSTRIAL is een duurzame, vrijdragende schuifpoort, voorzien van een sterke beschermende matstructuurcoating. Om uw schuifpoort in topconditie te houden is regelmatig, preventief onderhoud wel aanbevolen. Zo zorg u er tevens voor dat u voldoet aan de NEN-norm. ABC Hekwerk biedt u daarom een compleet onderhouds- en servicepakket.

Hoeveel levertijd zit er op een schuifpoort?
Afhankelijk van de door u gewenste specificaties is de levertijd van schuifpoort Duran INDUSTRIAL momenteel tussen de 7 en 12 weken.

Hoelang duurt het installeren van een schuifpoort?
Normaal gesproken kunnen wij uw schuifpoort in één dag installeren.

Hoe werkt een vrijdragende schuifpoort?
Een vrijdragende schuifpoort maakt gebruik van een geleidingssysteem aan de boven- en onderkant van de geleidestaander. Hierdoor is er geen geleiderails op de grond nodig. Gaat het om een elektrische schuifpoort? Dan zijn de aandrijfmotor en poortautomatisering verwerkt in de kolom.

Hoeveel ruimte is er nodig voor een schuifpoort?
De benodigde ruimte voor de schuifpoort hangt af van de breedte van de poort. Er moet voldoende ruimte zijn aan de zijkant van de poort om deze volledig te kunnen openen.

Maakt een elektrisch bediende schuifpoort veel lawaai?
Nee, de aandrijfmotor van onze schuifpoorten is fluisterstil (maximaal 65 dB).

Is een elektrische schuifpoort veilig?
Uiteraard voldoen al onze poorten aan de huidige wet- en regelgeving. Wil je weten wat we allemaal doen om uw poort zo veilig mogelijk te maken? Lees dan snel verder!

Veiligheid voorop bij elke schuifpoort

Bij ABC Hekwerk besteden we veel aandacht aan de veiligheid van onze poorten. Als eigenaar van een poort wilt u te allen tijde voorkomen dat personen of voertuigen bekneld of beschadigd raken. Daarom voldoen onze poorten aan de hoogste veiligheidseisen. Ook schuifpoort Duran INDUSTRIAL.

CE-keurmerk
De schuifpoortaandrijving voldoet aan alle essentiële Europese veiligheids-, gezondheids- en milieubeschermingseisen die aan de aandrijving wordt gesteld. Dit ziet u onder andere terug aan de CE-markering op de aandrijving. Wij voorzien schuifpoort Duran INDUSTRIAL standaard van veiligheidslijsten, een fotocel of laserdetectie. Bevindt zich een persoon of object tussen de poort en de staander? Dan stopt het automatisch sluiten. Optioneel breiden we de beveiliging uit met een detectielus om voertuigen te detecteren.

Plaatsen en monteren van DURAN schuifpoorten

Persoonlijk, betrouwbaar en professioneel.
Een industriële schuifpoort kiest u niet elke dag. Dus wilt u goed advies en gaat u voor kwaliteit en vakmanschap. Dat is precies wat u mag verwachten van ABC Hekwerk. Een schuifpoort monteren is maatwerk én precisiewerk. Daarom kunt u van begin tot eind rekenen op een persoonlijke, betrouwbare en professionele aanpak. Die ziet er als volgt uit.

uw offerteaanvraag
Als u bij ons een offerte aanvraagt, dan neemt uw eigen ABC hekwerkspecialist bij u in de buurt altijd persoonlijk contact met u op. We willen namelijk eerst uw wensen en behoeften goed in kaart brengen. Zo kunnen we u deskundig adviseren en meedenken over zaken als de ideale afmetingen van de schuifpoort, de vereiste doorgangsbreedte, etc.

In veel gevallen komen we hiervoor persoonlijk bij u langs. Dan kunnen we meteen de situatie ter plekke bestuderen, kijken naar de mogelijkheden en een goede inschatting maken van de vereiste werkzaamheden.

Advies en vrijblijvende offerte
Op basis van uw wensen en alle verzamelde informatie maken we een vrijblijvende offerte, die u krijgt toegestuurd. In de offerte vindt u alle relevante details, zoals materiaalkosten, installatiekosten en eventuele extra opties.

Uiteraard staan we altijd klaar om uw vragen te beantwoorden en eventuele aanpassingen te bespreken. Zo komen we tot een offerte waar u volledig tevreden mee bent.

Planning en installatie
Gaat u akkoord met de offerte? Dan maken we een planning en spreken we af wanneer we uw schuifpoort komen plaatsen. Mochten we uw locatie nog niet geïnspecteerd hebben, dan doen we dat eerst. Zo weten we precies welke werkzaamheden ter plekke nodig zijn om de montage volgens planning te volbrengen.

Een week voordat we uw schuifpoort komen installeren, nemen we contact met u op. Dit doen we om te checken of ook van uw kant uit alles in gereedheid is. Zo voorkomen we dat op de installatiedag bijvoorbeeld nog obstakels moeten worden opgeruimd, voordat we werkelijk aan de slag kunnen. 

Op de geplande dag van installatie leveren we alle materialen en monteren we uw schuifpoort zoals afgesproken. U zult zien dat onze specialisten hun vak verstaan en veel passie leggen in hun werk. Voor u het weet kunt u genieten van uw nieuwe DURAN schuifpoort.

 

Nazorg en klanttevredenheid
ABC Hekwerk hecht veel waarde aan uw tevredenheid. Mocht u vragen, opmerkingen of problemen hebben, dan staan we altijd voor u klaar. Ook na oplevering kunt u op ons rekenen.

Meer informatie of een vrijblijvende offerte ontvangen?

* verplicht veld
Projectlocatie

Houd uw beveiliging in topconditie

Onze elektrische schuifpoorten behoren tot de meeste betrouwbare en veilige schuifpoorten die er zijn. Ze dragen dan ook het CE-keurmerk en voldoen aan alle essentiële Europese veiligheids-, gezondheids- en milieubeschermingseisen. Toch kan een storing altijd plaatsvinden, net als bij andere elektrische apparaten. Door regelmatig preventief onderhoud te laten uitvoeren, verkleint u de kans op een storing aanzienlijk.
Gratis advies of vrijblijvende offerte aanvragen
* verplicht veld

Montage info (Waar wordt het project geplaatst?)