Design Schuifpoorten DURAN

Schuifpoort Duran Design

Download specificaties

Meer informatie of een offerte aanvragen?

Onze specialisten helpen u graag. Neem contact op

De schuifpoort met stijl

Schuifpoort Duran DESIGN is niet zomaar een aluminium schuifpoort. De poort combineert veiligheid, robuustheid en kwaliteit met een zeer stijlvolle vormgeving. Schuifpoort Duran DESIGN tilt de toegangs- en beveiligingsbeleving van uw bezoekers naar een hoger niveau. De poort is ontworpen om gezien te worden. Een waar visitekaartje voor uw bedrijf. U hebt keuze uit 7 verschillende designs. Hierdoor is er altijd een uitvoering met de uitstraling die u zoekt.

 • Hoogwaardig aluminium
 • Fluisterstil (max 65 dB)
 • Robuust en veilig
 • Onderhoudsarm
 • Prijsgunstig
 • Keuze uit 7 designs

Op deze pagina leest u meer over de kenmerken, uitvoeringen, voordelen en mogelijkheden van schuifpoort Duran DESIGN. Ook leest u hoe wij uw schuifpoort vakkundig bij u installeren.

Vlakvullingen schuifpoort Duran DESIGN

Voor de vlakvulling van schuifpoort Duran DESIGN kunt u kiezen uit 7 verschillende designs. Elk met een eigen uitstraling.

Alu vulprofiel 30/80 verticaal of horizontaal
Deze semi-transparante designschuifpoort bestaat uit aluminium profielen die op ca. 20 mm van elkaar in de poortvleugel zitten. Hierdoor wordt de zichtlijn op een speelse manier onderbroken. Het vulprofiel is verkrijgbaar in de afmeting 30x25 mm en 80x25mm. Beide afmetingen kunnen horizontaal of verticaal in de poortvleugel worden gemonteerd. Het voordeel van dit vulprofiel is de transparantie. U ziet wie er aan de andere zijde van de poort staat. En omgekeerd.

Volledig dichte aluminiumplaat
Stelt u prijs op privacy? Dan is deze schuifpoort met een volledig dichte aluminiumplaat een uitstekende keuze. Dankzij een uniek bevestigingssysteem zit de plaat trillingvrij en geluiddempend in de poortvleugel. Hierdoor zien beide zijden van de schuifpoortvleugel er ook nog eens hetzelfde uit.

Shutters Horizontaal
Zichtdicht vanaf de buitenzijde. Maar aan de binnenzijde toch kunnen zien wie voor uw schuifpoort staat? Deze fraai vormgegeven aluminium shutters maken het mogelijk. De shutters zijn onder een bepaalde hoek geplaatst in de schuifpoortvleugel. Hierdoor bieden ze u de gewenste privacy.

Aluminium tandgroef profiel 100/200 mm
Stijlvolle, volledig gesloten vlakvulling van aluminium profielen die met een tandgroefverbinding met elkaar zijn verbonden. De profielen hebben aan de boven- en onderzijde afgeschuinde kanten. Hierdoor ontstaat tussen de profielen een v-vormig groefje, ook wel visbekmotief genaamd. De aluminium vulprofielen kunnen horizontaal of verticaal in de poortvleugel worden bevestigd en zijn verkrijgbaar in twee afmetingen: 100x25 mm en 200x25 mm.

45° Parallel 70/100 mm Horizontaal
Dit stijlvolle design is geïnspireerd op de traditionele louvreluiken en -deuren zoals we die kennen uit Frankrijk. De profielen worden parallel aan elkaar onder een hoek van 45° in de schuifpoortvleugel geplaatst. Hierdoor ontstaat het zogenaamde louvre-effect.

Toepassingen
Een industriële schuifpoort nodig?

Weegt het esthetische aspect voor u net zo zwaar als het beveiligingsaspect? Dan is de Duran DESIGN schuifpoort een geweldige keuze. Zoekt u een schuifpoort met een meer ‘industriële’ uitstraling?

Bekijk dan onze Schuifpoort DURAN
INDUSTRIAL lijn.

Duran Schuifpoort Industrial Hercules

Schuifpoort Duran DESIGN: handbediend of elektrisch

Voor de bediening van de Duran DESIGN schuifpoort heeft u 2 opties: handbediening en elektrische bediening. Beide opties hebben hun eigen voordelen.

Voordelen handbediende schuifpoort

 • Budgetvriendelijk
 • Geen stroomaansluiting nodig

Voordelen elektrische schuifpoort
 • Gemak en comfort
 • Op afstand bedienbaar
 • Naar wens te automatiseren
 • Ideaal bij intensief gebruik
 • Hoger beveiligingsniveau

Elektrische schuifpoort DURAN Design

Niet alleen de poortvleugels ademen design. Ook het ontwerp van de poortaandrijving en behuizing mag er zijn. De aandrijfmotor is namelijk onzichtbaar geïntegreerd in de strak vormgegeven geleidestaander.

De techniek – kolomaandrijving - wordt al tientallen jaren toegepast bij intensief gebruikte industriële poorten.

Voordelen kolomaandrijving:

 • Aandrijftechniek mooi en veilig verborgen.
 • Plug & Play: de stekker in het stopcontact, testopening uitvoeren, handzender inlezen en uw schuifpoort is klaar voor gebruik.
 • Tijdsbesparing bij de installatie.

Keuze uit 3 fluisterstille aandrijfmotoren De aandrijfmotor is verkrijgbaar in 3 verschillende snelheden:
 • 180 i met een snelheid van 18 cm per seconde.
 • 250 i met een snelheid van 25 cm per seconde.
 • 500 i met een snelheid van 50 cm per seconde.

Poortautomatisering van Europese topkwaliteit
De poortautomatisering van Duran DESIGN is van Nederlandse makelij.

Bedieningsmogelijkheden elektrische schuifpoort

Voor de bediening van uw elektrische schuifpoort kunt u kiezen uit verschillende bedieningsmiddelen en toegangscontrolesystemen:

 • Intercomsystemen
 • Paslezers
 • Cijferpanelen
 • Kentekenherkenning
 • Telefoonkiezer
 • Handzender
 • Sleutelschakelaar

ABC Hekwerk adviseert u graag over de beste bediening en toegangscontrole voor uw situatie.

Handzenders van ABC Hekwerk

Specificaties

Doorgang

Vrije doorgang van 3 t/m 10 meter (in enkele uitvoering)

Vulling

Dubbelstaafmat vulling;
Spijlenvulling (rond of vierkant);

Coating

Standaard leverbaar in 4 RAL kleuren - matstructuur of glans

Poortpaal

Geleide- en sluitportaal optioneel in dubbele uitvoering. Portaal op voetplaat. Aandrijving fraai ondergebracht in veilige aandrijfzuil.

Poortsnelheid

18, 25 of 50 cm per seconde.

Verlichting

Knipperlamp incl. LED verlichting (Oranje / wit licht)

Bediening

Handbediend of geautomatiseerd

Oploopwiel

Optioneel (standaard vanaf 7 meter)

Sleutelschakelaar

Optioneel

Set fotocellen

Binnen en buitenzijde

Kleur en voorbehandelingstechniek

We voorzien schuifpoort Duran DESIGN standaard van een beschermende structuurcoating in een van de vier basiskleuren: donkergroen (RAL6009), antracietgrijs (RAL 7016), gitzwart (RAL 9005) of groen (RAL6005).

Wilt u liever een andere kleur? Bijvoorbeeld de kleur van uw huisstijl? Geen probleem. Wij kunnen uw poort in iedere gewenste RAL-kleur opleveren.

SEASIDE-lakbescherming
Voor een betere weerstand in agressieve omgevingen zoals kuststreken, zware industriezones en stedelijke gebieden is uw Duran schuifpoort voorzien van een hoogwaardige SEASIDE-voorbehandelingstechniek. Een betere corrosiebescherming voor aluminium profielen bestaat niet.

Onze vernieuwde DURAN op locatie!

Deze mooie aluminium DURAN schuifpoort vindt u op vakantiepark Leukermeer.

Veel gestelde vragen over onze schuifpoort DURAN.

Wat zijn de voordelen van een schuifpoort?
Een schuifpoort biedt verschillende voordelen. Allereerst ruimtebesparing. De poort zwaait niet open, maar opent horizontaal langs een geleider. Er is dus geen extra ruimte nodig voor of achter de poort.

Daarnaast zijn schuifpoorten goed te combineren met beveiligings- en toegangscontrolesystemen. Schuifpoorten zijn bovendien robuust, duurzaam en verkrijgbaar in uiteenlopende stijlen.

Wat zijn de maximale afmetingen van een schuifpoort?
De maximale afmetingen zijn afhankelijk van het model. De maximale afmetingen van schuifpoort Duran DESIGN zijn 9,2 x 2 meter. De maximale vrije doorgang is 7 meter. Bij een dubbele uitvoering, waarbij beide poortdelen tegen elkaar aanschuiven, is de maximale vrije doorgang 14 meter.

Schuifpoort Duran INDUSTRIAL heeft een maximale poortlengte van 13,2 meter en een maximale hoogte van 2,5 meter. De maximale vrije doorgang is 10 meter - en 20 meter bij een dubbele uitvoering.

De grootste schuifpoort in ons assortiment is schuifpoort GRANON. Deze heeft een maximale doorgang van maar liefst 20 meter - en 40 meter bij een dubbele uitvoering.

Wat kost een schuifpoort?
De kosten hangen af van vele factoren, zoals afmetingen, bediening, uitvoering en eventuele extra toegevoegde opties. De kostprijs is dan ook altijd maatwerk. Wilt u weten wat een schuifpoort kost in uw situatie? Vraag vrijblijvend een offerte op bij ABC Hekwerk.

Kost een schuifpoort veel onderhoud?
Schuifpoort Duran INDUSTRIAL is een duurzame, vrijdragende schuifpoort, voorzien van een sterke beschermende matstructuurcoating. Om uw schuifpoort in topconditie te houden is regelmatig, preventief onderhoud wel aanbevolen. Zo zorgt u er tevens voor dat u voldoet aan de NEN-norm. ABC Hekwerk biedt u daarom een compleet onderhouds- en servicepakket.

Hoeveel levertijd zit er op een schuifpoort?
Afhankelijk van de door u gewenste specificaties is de levertijd van schuifpoort Duran DESIGN tussen de 6 en 9 weken.

Hoelang duurt het installeren van een schuifpoort?
Normaal gesproken kunnen wij uw schuifpoort in één dag installeren.

Hoe werkt een vrijdragende schuifpoort?
Een vrijdragende schuifpoort maakt gebruik van een geleidingssysteem aan de bovenkant van de geleidestaander. Hierdoor is er geen geleiderails op de grond nodig. Gaat het om een elektrische schuifpoort? Dan zijn de aandrijfmotor en poortautomatisering verwerkt in de kolom.

Hoeveel ruimte is er nodig voor een schuifpoort?
De benodigde ruimte voor de schuifpoort hangt af van de breedte van de poort. Er moet voldoende ruimte zijn aan de zijkant van de poort om deze volledig te kunnen openen.

Maakt een elektrisch bediende schuifpoort veel lawaai?
Nee, de aandrijfmotor van onze schuifpoorten is fluisterstil (maximaal 65 dB).

Veiligheid voorop bij elke schuifpoort

Veiligheid staat voorop bij ABC Hekwerk. Wij voorzien uw schuifpoort Duran DESIGN standaard van veiligheidslijsten, een fotocel of laserdetectie. Bevindt zich een persoon of object tussen de poort en de staander? Dan stopt het automatisch sluiten. Naar wens breiden we de beveiliging uit met een detectielus om voertuigen te detecteren.

CE-keurmerk
De schuifpoortaandrijving voldoet aan alle essentiële Europese veiligheids-, gezondheids- en milieubeschermingseisen die aan de aandrijving wordt gesteld. Dit ziet u onder andere terug aan de CE-markering op de aandrijving.

Plaatsen en monteren van DURAN schuifpoorten

Persoonlijk, betrouwbaar en professioneel.
Een design schuifpoort kiest u niet elke dag. Dus wilt u goed advies en gaat u voor kwaliteit en vakmanschap. Dat is precies wat u mag verwachten van ABC Hekwerk. Een schuifpoort monteren is maatwerk én precisiewerk. Daarom kunt u van begin tot eind rekenen op een persoonlijke, betrouwbare en professionele aanpak. Die ziet er als volgt uit.

uw offerteaanvraag
Als u bij ons een offerte aanvraagt, dan neemt uw eigen ABC hekwerkspecialist bij u in de buurt altijd persoonlijk contact met u op. We willen namelijk eerst uw wensen en behoeften goed in kaart brengen. Zo kunnen we u deskundig adviseren en meedenken over zaken als de ideale afmetingen van de schuifpoort, de vereiste doorgangsbreedte, etc.

In veel gevallen komen we hiervoor persoonlijk bij u langs. Dan kunnen we meteen de situatie ter plekke bestuderen, kijken naar de mogelijkheden en een goede inschatting maken van de vereiste werkzaamheden.

Advies en vrijblijvende offerte
Op basis van uw wensen en alle verzamelde informatie maken we een vrijblijvende offerte, die u krijgt toegestuurd. In de offerte vindt u alle relevante details, zoals materiaalkosten, installatiekosten en eventuele extra opties.

Uiteraard staan we altijd klaar om uw vragen te beantwoorden en eventuele aanpassingen te bespreken. Zo komen we tot een offerte waar u volledig tevreden mee bent.

Planning en installatie
Gaat u akkoord met de offerte? Dan maken we een planning en spreken we af wanneer we uw schuifpoort komen plaatsen. Mochten we uw locatie nog niet geïnspecteerd hebben, dan doen we dat eerst. Zo weten we precies welke werkzaamheden ter plekke nodig zijn om de montage volgens planning te volbrengen.

Een week voordat we uw schuifpoort komen installeren, nemen we contact met u op. Dit doen we om te checken of ook van uw kant uit alles in gereedheid is. Zo voorkomen we dat op de installatiedag bijvoorbeeld nog obstakels moeten worden opgeruimd, voordat we werkelijk aan de slag kunnen. 

Op de geplande dag van installatie leveren we alle materialen en monteren we uw schuifpoort zoals afgesproken. U zult zien dat onze specialisten hun vak verstaan en veel passie leggen in hun werk. Voor u het weet kunt u genieten van uw nieuwe DURAN schuifpoort.

 

Nazorg en klanttevredenheid
ABC Hekwerk hecht veel waarde aan uw tevredenheid. Mocht u vragen, opmerkingen of problemen hebben, dan staan we altijd voor u klaar. Ook na oplevering kunt u op ons rekenen.

Meer informatie of een vrijblijvende offerte ontvangen?

* verplicht veld
Projectlocatie

Houd uw beveiliging in topconditie

Onze elektrische schuifpoorten behoren tot de meeste betrouwbare en veilige schuifpoorten die er zijn. Ze dragen dan ook het CE-keurmerk en voldoen aan alle essentiële Europese veiligheids-, gezondheids- en milieubeschermingseisen. Toch kan een storing altijd plaatsvinden, net als bij andere elektrische apparaten. Door regelmatig preventief onderhoud te laten uitvoeren, verkleint u de kans op een storing aanzienlijk.
Gratis advies of vrijblijvende offerte aanvragen
* verplicht veld

Montage info (Waar wordt het project geplaatst?)