DUBBELSTAAFMAT HEKWERK

Dubbelstaafmat hekwerk: sterk, stijlvol en prijsvriendelijk

Dubbelstaafmat hekwerk is ons meest verkochte hekwerk. En dat is niet voor niets. Dubbelstaafmat hekwerk is een robuuste, stijlvolle en prijsvriendelijke oplossing voor het afbakenen, omheinen en beveiligen van uw tuin of perceel.
Dubbelstaafmat hekwerk is verkrijgbaar in verschillende hoogtes, diktes en kleuren. Hierdoor kunnen we uw hek volledig naar wens samenstellen, inclusief bijpassende poort.

 • Sterk en duurzaam
 • Stijlvol en esthetisch
 • Prijsvriendelijk
 • Onderhoudsvrij
 • Hoog veiligheidsgehalte

Op deze pagina leest u meer over de kenmerken, mogelijkheden, opties en voordelen van dubbelstaatmat hekwerk. Ook leest u hoe wij uw dubbeldraads hekwerk vakkundig installeren.

Wat is een dubbelstaafmat hekwerk?

Een dubbelstaatmat hekwerk bestaat uit panelen die zijn opgebouwd uit horizontale en verticale staven van verzinkt staal. Samen vormen de staven een patroon van rechthoekige mazen van elk 50 x 200 mm. Om het hekwerk extra stevigheid en stabiliteit te geven, zijn de horizontale staven dubbel uitgevoerd. Vandaar de naam dubbelstaafmat.

Het staalmat hekwerk is afgewerkt met een poedercoating. Dit geeft het hekwerk een moderne, strakke uitstraling en bescherming tegen invloeden van buitenaf, zoals vocht en UV-straling. U kunt er dus op vertrouwen dat uw hekwerk niet gaat roesten en zijn stevigheid behoudt. Daarnaast zorgt de coating ervoor dat uw hekwerk nauwelijks onderhoud nodig heeft.

Toepassingen dubbelstaafmat hekwerk

Dubbelstaafmat hekwerk leent zich voor tal van toepassingen. De meest gebruikte toepassing is die van erfafscheiding. Een staafmat hekwerk is een elegante oplossing voor het afbakenen en beveiligen van uw tuin of grondperceel. Maar dat is niet de enige toepassing.

Een overzicht van de mogelijkheden:

 • Erfafscheiding
 • Omheining dierenverblijven
 • Omheining vijver of zwembad
 • Terrasafscherming
 • Opritafscheiding
 • Ondersteuning voor klimplanten
 • Privacyscherm

Afmetingen en kleuren dubbelstaafmat hekwerk

De breedte van een dubbelstaafmat paneel is standaard 2,5 meter breed en kan op maat worden ingekort. Qua hoogte heeft u verschillende opties. De laagste uitvoering van een dubbelstaafmat hekwerk is 80 cm, de hoogste uitvoering is 243 cm.

Naast de hoogte kunt u kiezen uit 2 verschillende diktes. De meest stevige variant is de solide 8/6/8 dubbelstaafmat. Bij dit hekwerk zijn de horizontale staven 8 mm en de verticale staven 6 mm dik. Daarnaast is er een lichtere en dunnere variant: de 6/5/6 dubbelstaafmat. Hierbij zijn de horizontale staven 6 mm en de verticale staven 5 mm dik. De dunnere dubbelstaafmat is goedkoper en een prima alternatief voor veel toepassingen. Uiteraard kunt u hierbij vertrouwen op het advies van uw ABC hekwerkspecialist.

De standaardkleuren voor dubbelstaafmat hekwerk zijn zwart (RAL 9005), antraciet (RAL 7016) en groen (RAL 6009). Wilt u liever een andere kleur? Bijvoorbeeld koningsblauw, robijnrood of okergeel? Ook dat is mogelijk. ABC Hekwerk kan uw hekwerk poedercoaten in elke gewenste RAL-kleur.

Eigenschappen

Hoogte

80cm - 100cm - 120cm - 140cm - 163cm - 180cm - 200cm - 223cm - 243cm

Dikte Draad Staafmathekwerk

Naast de hoogte kunt u kiezen uit 2 verschillende diktes. De meest stevige variant is de solide 8/6/8 dubbelstaafmat. Bij dit hekwerk zijn de horizontale staven 8 mm en de verticale staven 6 mm dik. Daarnaast is er een lichtere en dunnere variant: de 6/5/6 dubbelstaafmat. Hierbij zijn de horizontale staven 6 mm en de verticale staven 5 mm dik.

Staanders

Verzinkt staal rond 60,3 mm of koker 60 x 40 mm, afgesloten met kap, hart-op-hart circa 2,5 meter. Optie: poedercoating.

Fundatie

De staanders worden in de ongeroerde grond geheid, circa 800mm.
Opties: schetsplaat of beton voor extra stabiliteit.

Maaswijdte

50 x 200 mm.

Coating

Poedercoating na het verzinken in elke gewenst RAL-kleur volgens NEN 15773.

Jouw Dubbelstaafmat Hekwerk nóg veiliger

Voor ABC Hekwerk is een dubbelstaafmat hekwerk nooit zomaar een hekwerk. Want iedere situatie is anders. Uw wensen vormen altijd ons uitgangspunt. Is beveiliging belangrijk voor u? Wilt u een bijpassende poort? Wenst u meer privacy? Voor alles hebben wij een oplossing.

Beveiliging tegen overklimmen Dubbelstaafmat hekwerk is lastig te beklimmen. De mazen zijn te smal om er een schoen in te zetten. Is beveiliging echter een belangrijke functie? Dan adviseren we allereerst dat u kiest voor een hoog dubbelstaafmat hekwerk. Hoe hoger een hekwerk, hoe lastiger het is voor een indringer om eroverheen te klimmen.

Vanaf een hoogte van 163 cm zijn onze dubbelstaafmat hekwerken standaard uitgerust met overklimbeveiliging. De verticale staven steken namelijk 3 cm uit boven de bovenste horizontale staven. Hierdoor is het hekwerk aan de bovenzijde voorzien van punten.

Indien gewenst kunnen we nog een stapje verder gaan met extra beveiligingsmaatregelen. Denk aan meer afschrikwekkende overklimbeveiliging, zoals gedraaide of roterende cobrapunten. Daarnaast bieden we tal van innovatieve detectietechnologieën om uw perceel extra te beveiligen. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden.

Staafmat poort
Ook een staafmat poort draagt bij aan de veiligheid. ABC Hekwerk biedt hiervoor verschillende mogelijkheden, zowel handbediend als automatisch bedienbaar.

Privacyband
Een dubbelstaafmat hekwerk is een transparante afscheiding. Wilt u liever wat meer privacy? Dan is onze kunststof vlechtband een elegante en effectieve oplossing. Met deze hoogwaardige hekwerkbekleding maken we uw dubbelstaaf hekwerk ‘pottenkijker proof’.

De vlechtband is speciaal ontwikkeld om door dubbelstaafmat hekwerk te vlechten. De mazen worden zo mooi afgedicht. U kunt kiezen uit de kleuren groen (RAL 6009), antraciet (RAL 7016) en zwart (RAL 9005).

Een alternatieve oplossing is uw dubbelstaafmat laten begroeien met klimplanten. Zo creëert u een groen en levendig hekwerk.

Voordelen van dubbelstaafmat hekwerk

Dubbelstaafmat hekwerk combineert het prijsvoordeel van een gaashekwerk met de stevigheid, duurzaamheid en weerbaarheid van een spijlhekwerk.
Dit maakt dubbelstaafmat hekwerk zo aantrekkelijk. Niet voor niets is dubbelstaafmat hekwerk ons meest geplaatste hekwerk.

Sterk en duurzaam
Ons dubbelstaafmat hekwerk is gemaakt van hoogwaardig, verzinkt staal en voorzien van een poedercoating. Het is het niet alleen zeer stevig, robuust en hufterproof. Het is ook bestand tegen extreme weersomstandigheden, zoals regen, sneeuw, wind en zonlicht. U bent dan ook verzekerd van een lange levensduur.

Makkelijk te onderhouden
Dubbelstaafmat hekwerk vereist over het algemeen weinig tot geen onderhoud. Het is bestand tegen roest en kan eenvoudig gereinigd worden met water en zeep. In tegenstelling tot houten hekwerken hoeft het niet regelmatig geverfd of behandeld te worden. U bespaart dus tijd, geld en moeite op de lange termijn.

Hoog veiligheidsgehalte
Het ontwerp van een dubbelstaafmat hekwerk zorgt voor een hoge mate van veiligheid. De mazen zijn klein en stevig, waardoor het moeilijk is om er overheen te klimmen of er doorheen te knippen. Dit maakt het hekwerk ideaal voor het creëren van een veilige omheining rondom uw woning, tuin of grondperceel.

Stijlvol en esthetisch
Dubbelstaafmat hekwerk heeft een strak en modern uiterlijk, waardoor het goed past in nagenoeg elke omgeving. De mazen geven het hekwerk een open karakter. Hierdoor wordt het zicht niet geblokkeerd, in tegenstelling tot massievere afscheidingen, zoals houten of stenen schuttingen.

Prijsvriendelijk
Dubbelstaafmat hekwerk installeren gaat relatief snel, waardoor de installatiekosten beperkt blijven. Zeker met de ervaring die onze hekwerkspecialisten meenemen. De kosten van een staafmat hekwerk hangen af van diverse factoren, zoals afmetingen van het hekwerk, gekozen afwerking en eventuele extra functies zoals poorten of beveiligingsopties.

Veel gestelde vragen

Dubbelstaafmat panelen hebben een standaardbreedte van 2,5 meter. Deze breedte kan op maat worden ingekort. De hoogte varieert en start bij 80 cm. De hoogste uitvoering is 243 cm.

Ja, dubbelstaafmat hekwerk kan op verschillende ondergronden worden geïnstalleerd, zoals aarde of beton. Voor elke ondergrond beschikken we over een passende installatiemethoden om uw hekwerk stevig en stabiel te plaatsen.

Ja, ABC Hekwerk kan uw dubbelstaafmat hekwerk in elke gewenste RAL-kleur poedercoaten.

 
Absoluut. Naast de standaardbeveiliging van het dubbelstaafmat hekwerk, zoals de stevige structuur en hoogte, kunnen we uw hekwerk uitrusten met extra beveiligingsfuncties, zoals overklimbeveiliging of detectietechnologie.


Dubbelstaafmat hekwerk gaat onder normale omstandigheden makkelijk 30 jaar of langer mee. Onze staafmat hekwerken zijn gemaakt van hoogwaardig, verzinkt staal en voorzien van een beschermende poedercoating. Hierdoor is het bestand tegen roestvorming en weersinvloeden. De exacte levensduur kan variëren en is uiteindelijk afhankelijk van de omgevingsomstandigheden en het onderhoud dat wordt uitgevoerd.

Natuurlijk. Als u handig bent, kunt u dubbelstaafmat hekwerk ook prima zelf installeren. Wij leveren via onze webshop (www.hekwerkdirect.nl) in dat geval enkel de materialen en installatie-instructies, waarna u zelf aan de slag gaat.

Kiest u echter voor snelheid, gemak en vakmanschap? Laat de montage dan over aan de gecertificeerde hekwerkmonteurs van ABC Hekwerk. Uw garantie voor een perfecte installatie en jarenlang plezier.

Ja, we bieden garantie op ons dubbelstaafmat hekwerk. De garantieperiode is afhankelijk van verschillende factoren, zoals afmetingen en locatie. Onze experts informeren u graag over de garantieopties.

 

 

Wat zijn de alternatieven voor dubbelstaafmat hekwerk?

Er zijn verschillende alternatieven voor dubbelstaafmat hekwerk. De volgende 4 varianten worden het meest overwogen:
• Spijlenhekwerk: Dit type hekwerk bestaat uit verticale spijlen die met elkaar zijn verbonden. Het biedt een open en transparante uitstraling en wordt vaak gebruikt voor beveiligingsdoeleinden.
• Gaashekwerk: Gaashekwerk bestaat uit metalen draden die in een gaaspatroon zijn geweven. Het is een veelzijdig en kosteneffectief hekwerk dat vaak wordt gebruikt voor tuinen, dierenverblijven en andere omheiningen.
• Sierhekwerk: Sierhekwerk heeft een klassieke, decoratieve uitstraling en past fraai bij woningen met een klassieke architectuur.
• Designhekwerk: Dit type hekwerk is in trek bij woningen met een moderne architectuur. Met designhekwerk kiest u voor een uniek en eigentijds ontwerp.

Dubbelstaafmat hekwerk plaatsen en monteren

Van offerte tot installatie: zo gaat ABC Hekwerk te werk
Persoonlijk, betrouwbaar en professioneel.
Een dubbelstaafmat hekwerk plaatst u niet voor even. Dus wilt u goed advies en gaat u voor kwaliteit en vakmanschap. Dat is precies wat u mag verwachten van ABC Hekwerk. Een dubbelstaafmat hekwerk is voor ons nooit zomaar een hekwerk. Daarom kunt u van begin tot eind rekenen op een persoonlijke, betrouwbare en professionele aanpak. Die ziet er als volgt uit.

Uw offerte-aanvraag

Als je bij ons een offerte aanvraagt, belt jouw eigen ABC hekwerkspecialist altijd persoonlijk met je. We willen graag weten wat je precies wilt, zodat we je goed kunnen adviseren. Soms komen we zelfs bij je langs om de situatie ter plaatse te bekijken en de mogelijkheden te bespreken.

Advies en vrijblijvende offerte

Met jouw wensen en alle informatie die we hebben verzameld, maken we een vrijblijvende offerte. Daarin vind je alles wat je moet weten, zoals de kosten voor materialen, installatie en eventuele extra opties. Natuurlijk beantwoorden we graag al je vragen en bespreken we eventuele aanpassingen.

Planning en installatie

Als je akkoord gaat met de offerte, plannen we samen de installatie van jouw dubbelstaafmat hekwerk. Als we jouw locatie nog niet hebben bezocht, doen we dat eerst. Een week voor de installatie nemen we contact op om te zorgen dat alles klaar is. Op de geplande dag komen we met alle materialen en monteren we jouw hekwerk zoals afgesproken.

Nazorg en klanttevredenheid

Jouw tevredenheid is belangrijk voor ons. Als je vragen, opmerkingen of problemen hebt, staan we altijd voor je klaar. Ook na de installatie kun je op ons rekenen.

Ik heb interesse in hekwerk en wil graag een vrijblijvende offerte aanvragen
* verplicht veld
Projectlocatie
Wat heb ik nodig?
Gratis advies of vrijblijvende offerte aanvragen
* verplicht veld

Montage info (Waar wordt het project geplaatst?)