Vouwpoort

Ontdek de Perfecte Oplossing voor Beperkte Ruimtes: De Vouwpoor

Bij het creëren van een veilige en stijlvolle entree voor je woning, is het essentieel om rekening te houden met de beschikbare ruimte. Voor velen onder ons vormt een hellende oprit, waar de ruimte beperkt is, een uitdaging. Traditionele draaipoorten kunnen hier vaak niet de gewenste oplossing bieden, en het naar buiten draaien is soms niet toegestaan vanwege lokale voorschriften. Dat is waar de vouwpoort zijn intrede doet en een verfrissende en slimme oplossing biedt voor deze veelvoorkomende situaties in particuliere woningen.

Diverse Vullingen voor Een Persoonlijke Stijl

Naast de functionaliteit van de vouwpoort, bieden we ook een scala aan vullingen die je kunt aanpassen aan je persoonlijke smaak en behoeften. Kies uit verschillende materialen, zoals smeedijzer, hout of moderne composieten, om een esthetische uitstraling te creëren die naadloos past bij de stijl van je huis en de omgeving.

Afmetingen en kleuren Vouwpoort

De standaardkleuren voor deze vouwpoort zijn zwart (RAL 9005), antraciet (RAL 7016) en groen (RAL 6009). Wilt u liever een andere kleur? Bijvoorbeeld koningsblauw, robijnrood of okergeel? Ook dat is mogelijk. ABC Hekwerk kan uw poort poedercoaten in elke gewenste RAL-kleur.

Eigenschappen

Hoogte

180cm - 200cm - 223cm - 243cm

Vleugels

2 vleugels van elk 2 segmenten van aluminium profiel 80x60 mm. Vanaf B6000 mm worden de profielen van de vleugelsegmenten vergroot en versterkt.

Poortpaal

Stalen poortpaal 250x150 mm op voetplaat, voorzien van ingebouwde motorbesturing.

Poortbeslag

Deels uit staal, deels RVS.

Automatisering

Type Tousek SWING X3 motor

Coating

Poedercoating na het verzinken in elke gewenst RAL-kleur volgens NEN 15773.

Onderdeel

Omschrijving

Veiligheidslijsten

Op kopstijl en onderligger van beide vleugels.

Fotocel

Op 600 mm hoogte.

Knipperlamp

Standaard

Sleutelschakelaar

Met noodstop

Openingssnelheid

Maximaal 0,75 meter per seconde.

Extra opties voor uw vouwpoort

Naast de ruimtebesparende en stijlvolle voordelen biedt een vouwpoort een wereld van uitbreidingsmogelijkheden om je toegangspoort nog functioneler en veiliger te maken. Leer meer over de verschillende bedieningsopties die beschikbaar zijn, waaronder intercomsystemen, camerasystemen en geavanceerde kentekenherkenningstechnologieën. Transformeer je vouwpoort in een geïntegreerd beveiligings- en toegangscontrolesysteem voor ultiem gemak en gemoedsrust.

Voordelen van een vouwpoort

Ruimtebesparend Ontwerp:
Een van de grootste voordelen van een vouwpoort is het ruimtebesparende ontwerp. In situaties waar weinig ruimte beschikbaar is voor traditionele draaipoorten of schuifpoorten, biedt de vouwpoort een uitstekende oplossing. Dankzij het scharnierende mechanisme kan de poort als een harmonica worden opgevouwen, waardoor er geen extra ruimte nodig is voor het openen of sluiten. Dit maakt vouwpoorten ideaal voor krappe opritomstandigheden.

Flexibiliteit in Breedte:
Vouwpoorten kunnen worden aangepast aan de specifieke breedtevereisten van je oprit. Dit betekent dat ze geschikt zijn voor zowel smalle als brede ingangen, waardoor je de flexibiliteit hebt om een poort te installeren die perfect past bij de afmetingen van je terrein.

Stijlvolle Uitstraling:
Vouwpoorten zijn verkrijgbaar in een verscheidenheid aan materialen en afwerkingen, waaronder smeedijzer, hout, en moderne composieten. Hierdoor kun je een vouwpoort kiezen die naadloos aansluit bij de architectuur en stijl van je woning, wat niet alleen zorgt voor veiligheid maar ook een esthetische meerwaarde biedt.

Veiligheid en Beveiliging:
Vouwpoorten zijn ontworpen met beveiliging in gedachten. Ze bieden een fysieke barrière die je eigendom beschermt tegen ongeautoriseerde toegang. Bovendien kunnen veel vouwpoorten worden uitgerust met elektrische aandrijvingen en toegangscontrolesystemen, wat extra gemak en beveiliging biedt. Je kunt de toegang tot je woning eenvoudig controleren en beheren.

Veel gestelde vragen

Vouwpoorten zijn de ideale keuze wanneer je een stijlvolle, functionele en ruimtebesparende oplossing zoekt voor je oprit. Ze zijn ontworpen om te passen bij de specifieke behoeften van woningen met beperkte ruimte. Ongeacht of je oprit een helling heeft of er simpelweg niet genoeg ruimte is voor traditionele draaipoorten of schuifpoorten, biedt de vouwpoort uitkomst.

De prijs van een vouwpoort kan variëren en is afhankelijk van verschillende factoren. Enkele van de belangrijkste overwegingen zijn:

Breedte en hoogte van de Vouwpoort: De benodigde breedte van deze poort heeft invloed op de prijs. Grotere afmetingen kunnen resulteren in hogere kosten.

Aandrijfsysteem: De keuze voor een handmatig of elektrisch aangedreven vouwpoort kan de prijs beïnvloeden. Elektrische systemen zijn doorgaans duurder.

Gewenste Afwerking: De afwerking van de vouwpoort, inclusief het materiaal en eventuele speciale details, kan de prijs doen variëren.

Het verschil tussen beide poorten is dat een reguliere draaipoort veelal (veel) langere vleugels heeft. Bij het openen van deze poort zal dus een grotere draaicirkel nodig zijn. Een vouwpoort daarentegen heeft een scharnierend deel in het midden van elke vleugel, waardoor de draaicirkel vele malen kleiner wordt. Een vouwpoort is daardoor ook heel geschikt voor korte opritten.

Ja, we bieden garantie op onze poorten. De garantieperiode is afhankelijk van verschillende factoren, zoals afmetingen en locatie. Onze experts informeren u graag over de garantieopties.

Wat zijn de alternatieven voor dubbelstaafmat hekwerk?

Vouwpoort plaatsen en installeren

Van offerte tot installatie: zo gaat ABC Hekwerk te werk
Persoonlijk, betrouwbaar en professioneel.
De vouwpoorten van ABC Hekwerk voldoen standaard aan de verplichte CE-norm. Voor deze norm dienen toegangssystemen beknelling van personen of voertuigen te voorkomen. Daarom zijn onze poorten standaard voorzien van veiligheids-lijsten, een fotocel of laserdetectie. Optioneel zijn ze uit te breiden met een detectielus om voertuigen te detecteren.

Uw offerte-aanvraag

Als u bij ons een offerte aanvraagt, dan neemt uw eigen ABC hekwerkspecialist bij u in de buurt altijd persoonlijk contact met u op. We willen namelijk eerst uw wensen en behoeften goed in kaart brengen. Zo kunnen we u deskundig adviseren en meedenken over zaken als de ideale hoogte van de poort, de vereiste doorgangsbreedte, etc.


In veel gevallen komen we hiervoor persoonlijk bij u langs. Dan kunnen we meteen de situatie ter plekke bestuderen, kijken naar de mogelijkheden en een goede inschatting maken van de vereiste werkzaamheden.

 

Advies en vrijblijvende offerte

Op basis van uw wensen en alle verzamelde informatie maken we een vrijblijvende offerte, die u krijgt toegestuurd. In de offerte vindt u alle relevante details, zoals materiaalkosten, installatiekosten en eventuele extra opties.

Uiteraard staan we altijd klaar om uw vragen te beantwoorden en eventuele aanpassingen te bespreken. Zo komen we tot een offerte waar u volledig tevreden mee bent.

Planning en installatie

Gaat u akkoord met de offerte? Dan maken we een planning en spreken we af wanneer we uw vouwpoort komen plaatsen. Mochten we uw locatie nog niet geïnspecteerd hebben, dan doen we dat eerst. Zo weten we precies welke werkzaamheden ter plekke nodig zijn om de montage volgens planning te volbrengen.

Een week voordat we uw hekwerk komen installeren, nemen we contact met u. Dit doen we om te checken of ook van uw kant uit alles in gereedheid is. Zo voorkomen we dat op de installatiedag bijvoorbeeld nog obstakels moeten worden opgeruimd, voordat we werkelijk aan de slag kunnen.

Op de gepland dag van installatie leveren we alle materialen en monteren we uw harmonica poort zoals afgesproken. U zult zien dat onze hekwerkspecialisten hun vak verstaan en veel passie leggen in hun werk. Voor u het weet kunt u genieten van uw nieuwe vouwpoort.

Nazorg en klanttevredenheid

ABC Hekwerk hecht veel waarde aan uw tevredenheid. Mocht u vragen, opmerkingen of problemen hebben, dan staan we altijd voor u klaar. Ook na oplevering kunt u op ons rekenen.

Ik heb interesse in een vouwpoort en wil een vrijblijvende offerte aanvragen

* verplicht veld
Gratis advies of vrijblijvende offerte aanvragen
* verplicht veld

Montage info (Waar wordt het project geplaatst?)